Село Лоћика
18212 Тешица

+381 (18) 610 400
os.acasinadinovic@gmail.com

Мој мали шампион

received 1902935973058012 1 1 origИспричаћу  вам причу о томе како у једном малом селу покрај Јужне Мораве  расте један велики шампион. Ова прича прати портрет девојчице скромног порекла са великим талентом, Нину Крстић! Десетогодишња девојчица, ученица Основне школе „Аца Синадиновић” из Грејача, општина Алексинац, првакиња је републике Србије у тенису за ученице основних школа.
Нина своју каријеру почиње на помало чудан и несвакидашњи начин. Њен таленат за тенис  је откривен случајно у Дечијој академији спорта у Нишу, где је сваког другог викенда група деце одлазила на терене тениског куба „ТАЖ“ да би кроз игру научили основе тениса. Играјући се са децом, тренери су у Нини видели посебан таленат, те Нина, након краћег времена, постаје члан Тениске академије Живковић.

Свој први турнир игра 20. 2. 2015. год. и на изненађење свих, па и свог тренера, Нина осваја прво место, што се дотад није десило у једном од најбољих клубова у земљи. Од тог дана, па до данас, Нина ређа своје успехе на многим домаћим и међународним турнирима.
У 2017. и 2018. год. има доста постигнутих резултата, од којих могу издвојити:
• Трећепласирана на школском првенству у тенису за ученице основних школа за 2017. год.
• Трећепласирана на 10. тениским надама ЦХАМПИОН БОWЛ 2017. год.
• ШАМПИОН РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ТЕНИСУ ЗА УЧЕНИЦЕ основних школа за 2018. год.
• Првакиња Тениског савеза источне Србије у категорији 10. год. за 2018. год.
• Финалиста на 11. тениским надама ЦХАМПИОН БОWЛ 2018. год., квалификована за СВЕТСКО ДЕЧИЈЕ ПРВЕНСТВО У ТЕНИСУ у Умагу у Хрватској.
• Трећепласирана на међународном турниру КУП НАДА, ТУРНИР ТЕНИСКИХ ШАМПИОНА У ШИДУ.
Поред свих успеха имала је ту част да баца новчић на мечу СРБИЈА – САД!
Нина је такође одличан ђак са свим петицама, ученица је Института страних језика „Андреја” и обожава цртање. Наставила је сарадњу са Дечијом академијом спорта, где са власником академије Владимиром Спасићем ради кондиционе тренинге. Поред свакодневних тренинга, Нина као отежавајућу околност има путовање од 25 км у једном правцу, и тако сваког дана.
Обавезе које крећу од раног јутра до касне вечери Нини не престављају проблем да буде пуна енергије и жеље за новим успесима и напредовањем. Још много тога могу о њој написати, јер је ја најбоље познајем као старија сестра. Али оставићу места јер о њеним успесима, сигурна сам, тек ће се писати! ЈЕР  ЈЕ  ТО  МОЈ  МАЛИ  ШАМПИОН!

Анђела Крстић VIII3,
ОШ „Аца Синадиновић“ Лоћика, одељење у Грејачу