Село Лоћика
18212 Тешица

+381 (18) 610 400
os.acasinadinovic@gmail.com

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ

  Драги наши ученици, поштовани родитељи,

  Желимо вам срећан почетак нове школске године, која је другачија од свих претходних услед епидемије.

  Како бисмо сви били што безбеднији у школском окружењу, молимо вас да пажљиво прочитате упутства и понашате се у     складу  са тиме. Настава је организована на најбољи могући начин како би свим учесницима образовног процеса омогућила   рад  у     безбедним условима и осигурала здравље ученика и запослених, у складу са прописима Министарства.

БОРАВАК У ШКОЛИ:

Приликом доласка у школу потребно је држати потребну ДИСТАНЦУ (1.5-2 м). Без обзира што недостајемо једни другима, веома је важно да се не рукујете, грлите и љубите приликом поздрављања.

Неопходно је да сви имамо заштитне маске приликом уласка у школу, дезинфикујемо руке и прођемо кроз дезобаријеру. У холу школе се минимално задржавамо, идемо право у учионицу.

Свако одељење има своју учионицу, тако да нема промене кабинета у току наставе.

У проласку степеништем и ходницима , идемо искључиво ДЕСНОМ СТРАНОМ и избегавамо да додирујемо предмете (рукохвате, гелендере…)колико је могуће. Наравно, држимо безбедну дистанцу приликом пролажења.

Када уђете у учионицу, седите на место на које ће вас упутити одељењски старешина.

У свакој клупи је по један ученик. Молимо вас да се не премештате у току наставе.

Маску можете скинути и одложити на клупу док слушате наставника. Када разговарате или одговарате, у обавези сте да је имате на лицу.

Часови трају 30 минута, са малим одморима по 5 минута (који ће послужити за промену прибора и одлазак у тоалет). Велики одмор је предвиђен за ужину коју ученици узимају преко школе. Укупно трајање смене  за ученике је око 2.5 сата. Препоручујемо вам да ужину, поједете у учионици, на свом месту.

Часови ће бити одржавани и напољу, кад год је то могуће, уз поштовање безбедне дистанце.

Приликом одласка у тоалет морате ставити маске и водити рачуна о међусобном растојању. У тоалету сме да буде онолико ученика колико има кабина. Обавезно оперите руке и дезинфикујте их, поштујући упутство о правилном прању руку.

Поштовани родитељи,

Молимо вас да свакодневно, пре поласка у школу, проверите здравствено стање свог детета. Измерите детету температуру. Уколико се дете осећа лоше, има повишену температуру, малаксало је, кија или кашље, има болове – немојте га слати у школу. Обавестите о томе одељењског старешину.

Уколико неком ученику позли у току наставе, предузећемо потребне безбедне мере и обавестићемо вас.

Обезбедите заштитне маске за своје дете.

Дете можете довести до школског улаза – молимо вас да не улазите унутра.

Хвала на разумевању.

Још једном – свима желимо срећан почетак! Будимо одговорни према себи и према другима, како бисмо заједно сачували своје здравље и здравље других.

ОРГАНИЗАЦИЈА НАСТАВНОГ ПРОЦЕСА:

Настава је комбинована и изводи се непосредним радом у школи и наставом на даљину.

Часови за ниже разреде: 07.30 -09.55 осим Тешице где настава почиње у 7:25 – 10:25. И прва група петог и шестог разреда похађа наставу по овој сатници.

Часови за више разреде : 10:15 – 13:15 осим Тешице где настава почиње у 10:45 – 13:45. Друга група петог и шестог разреда похађа наставу тога дана. 

Ученици који су се определили да наставу прате искључиво на даљину, прате ТВ часове и добијају наставне садржаје преко гугл учионице у свом одељењу.